2.8.12

Itaaliasse oliive korjama


Paar juppi allpool kirjutasin Illariast ja sellisest toredast kohast nagu il Borghetto. Seesama tolles postituses mainitud "tee ise oma oliiviõli" idee on mu meelest nii äge, et natuke reklaami teha võib ju küll?

Niisiis, oktoobri keskpaigast kuni novembri lõpuni tuleks minna Chiantisse oliive korjama! Kõigepealt tuleb muidugi Itaaliasse saada, aga mis see väikse suts siis auto või lennukiga ära pole. :)

Esimene päev kulub nagunii kohale jõudmisele, aga juba samal õhtul toimub mõisas suurejooneline Toscana Welcome Dinner. Söögiga seal just tagasi ei hoita.

Teisel päeval pärast hommikusööki võib oliivimajandus alata. Kõigepealt peab Illaria oliivide teemal loengu, et mis ja kuidas ja miks üldse nendega tehakse. Siis tuleb algust teha oma isikliku oliiviõli pudelisildi disainimisega, et kõik oleks ikka tip-top.

Lõunasöögi juurde kuulub erinevate oliiviõlide degusteerimine ja pealelõunaks antakse vaba aega oma äranädemise järgi ringi vaadata.

Kolmandal päeval saab näpud mullaseks teha, või õigemini oliiviseks, sest peale hommikusööki tuleb marjukesi noppima minna. Lõunsaöök serveeritakse piknikuna ja pealelõunal viite oliivid veskile. Õhtusöök mõisas on loomulikult uue värskelt pressitud õli auks!

Neljanda päeva esimene pool on taas vabakäigul, võite ümbruses ringi sõita või tellida näideks oliiviõli massaazi. Hilisemaks pealelõunaks on planeeritud aga il Borghetto veinide degusteerimine ja keldri külastus.

Veinilimpsimine jätkub ka õhtusöögil, kuid enne seda tuleb valmis villida veel omad oliiviõli pudelid ning need meeldejäävalt sildistada. Kes soovib, võib pudelid koju saata pakiga (lisatasu eest), aga kui julged kohvrisse mahutada, siis on lihtsalt küsimus turvalises paigutamises.

Viiendal päeval ootab kojusõit, kui just pole soovi pikemaks peatuma jääda või mujale edasi sõita. 


Selline 4 ööd/ 5 päeva pakkumise + 3 liitri värske oliiviõli hinnaks kahele inimesele on 1300 €.
Paraku käib asja juurde ka minimaalne osalejate arv - 6, seega peaks kohale sõitma väikese rühma sõpradega. Muidu ei tasu il Borghettol niisuguse programmi tegemine lihtsalt ära.

Aga hinne sisse käivad:
- 4 ööd majutus il Borghetto villas kaheses toas koos hommikusöökidega
- 3 supermaitsvat õhtusööki
- 1 lõunasöök koos oliiviõlide degusteerimisega
- 1 piknik
- 1 veinide degusteerimine
- oliivimajandusega tutvumine ja oliivide korjamine
- külaskäik veskile
- oma üli-õlipudelite disainimine ja sildistamine

Kui ma aega saan, siis lähen. :)

No comments: