10.9.12

Taani kuninga tagaaias

---
MOU: If you could travel anywhere you want, where would you go first?
Me: Hmmmmm... Let's start with the Jutland here.
---

Ma sattusin juhuse peale jälle nii ägedasse kohta, et seda peab lihtsalt jagama. Kopenhaageni kesklinnast umbes 7 km mööda rannikut üles poole, jääb rikaste ja ilusate linnaosa Charlottenlund. Teate seda tunnet, kui mõni koht on nii äge, et käid lihtsalt ringi ja ahmid õhku?

Öresundi väina ääres asuv küla (rannapromenaadid, lugematud luksuskaatrid ja jahid, eksole) on täis pikitud tillukesi rookatustega majakesi, üks romantilisem kui teine. Puitkarkasside palistused, merele kiikavad rõdud ja terassid ning lilledesse uppuvad aiasopid panevad pead vangutama ja mõtlema, et mis muinasjutt see nüüd on, kuhu sa korraga sattusid. Puhas skandinaavia romantika.


 Just sellises ümbruses asub Skovshoved Hotel, mis ehitati aastal 1660 ja kuulub legendaarsesse "Historic Hotels of Europe" ühendusse. Hotell nagu hotell ikka, neli seina ja katus, ainult et millegi pärast väga omalaadse efektiga, nimelt aeg peatub.

Ning muidugi ei saa mööda minna 2 Michelini tärniga kaunistatud restoranist, mis on just täpselt selline nagu Michelini algupäraste põhimõtte järgi ette kujutada võib. Ei mingit karjuvat elegantsi, ei meingeid modernseid röögatusi, see on suurepärane paik õhtusöögiks, mis pakub Suurepäraseid Elamusi Suurte Algustähtedega. Foie Gras, mis sulas nagu suflee, veinis ja koores valminud kammkarbid, perfektne rukkileib, taevalikud magustoidud jne. Ma lähen sinna veel tagasi.




 
PS. Loo moraal on veel see, et tegelikult ei tea Taanimaast ju suurt midagi. Ja et kui juba mõned kilomeetrid Kopenhaagenist nii äge on, siis võiks ju juba auto nina Jüütimaale suunata ja vaadata, mis Taani kuningal veel tagaaias varuks on. :-)

No comments: