18.9.11

Midnight in Paris

Käisin kinos. Väga meeldis. Tõsiselt.

Romantiline komöödia SÜDAÖÖ PARIISIS jutustab Pariisi ärireisile sõitnud perekonnast ja sügisel abielluda kavatsevast noorpaarist, kelle elu muutub peagi. Noort meest paelub imetabane Pariis ja illusioon, et „kusagil mujal on elu alati parem“.

Osades Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Kathy Bates, Carla Bruni.

Stsenarist ja režissöör Woody Allen ("Vicky Cristina Barcelona", "Sa kohtad pikka tumedapäist tundmatut")

Kuigi suhteliselt kergesti seeditav, on tegemist vägagi nauditava linateosega vähemalt neile, kes natukenegi kunsti-/kultuuriajalugu tunnevad. Peategelene, noor Ameerika kirjanik Gil Pender (Own Wilson) leiab end ootamatult ajarännakul oma kujutelmade ideealajastusse 1920-ndate Pariisis. Sundimatud vestlused väärika Scott ja äärmusliku Zelda Fitzgeraldiga, sõprus tõelise alfaisase Hemigwayga, kuulsad kirjanikud, kunstnikud, muusikud viivad Gil'i täiesti uude ja uskumatusse maailma.

Owen Wilson mulle eriti ei sümpatiseeri oma viltuse ninaga, minu arvates mängib ta kõiki karaktereid täpselt ühtemoodi. Alati on tegu pisut ujedate, aga siiraste nunnu-nohkaritega, samad liigutused, sama intonatsioon. Igav! Aga mõned teised näitlejatööd on tõesti nauditavad. Fitzgeraldid olid väga tõetruud ja ka Hemingway olid väga hästi tabatud, kellegi näiteleja nimega Corey Stoll, poolt. Minu lemmiku tiitel kuulub aga Adrien Brody mängitud Salvador Dalile. Lihtsalt geniaalne sooritus. See ei olnud näitleja Brody, kes kaamera ees Daliks kehastus, see oli Dali ise! Bravo! Ootamatult meeldis ka Prantsuse presidendiproua Carla Bruni kehastatud lihtne muuseumigiid, sobis talle ideaalselt!

Muidugi sekundeerib sisule, kuulsatele nimedele ja näitlejatele veel romantiline Pariis ise ning rezissöör ei ole selle näitamisega tagasi hoidnud. See on täpselt selline film, mida peaks vaatama isutekitajana vahetult enne Pariisi minemist.

Treilerisse on sisse pandud ainult väga Hollywoodikad kaadrid.
Päris film on palju rohkem ja palju parem.




No comments: