2.11.10

Pererestoran In Vino Veritas

Ja tuleb jälle üks restoranisoovitus.

Seekord põhjuseks asjaolu, et ma olin/olen sellest kohaelamusest nabani lokustatud. Sattusin kahe külalisega Laia tänava alguses asuvasse pererestorani In Vino Veritas ühel lõunaajal täiesti ettekavatsematult.
"In Vino Veritas'e restoran asub majas, mille esimesed kirjalikud andmed pärinevad aastast 1458. Tegemist on väikese pererestoraniga, mille toidu- ja veinivalik on sündinud Itaalia kööki armastava pererahva näo järgi. Mõnusas lühikeses menüüs pakub In Vino Veritas'e pererahvas ainult seda, mis endile parim tundub, seega pettuda ei ole võimalik. Meie maja sommeljee aitab toidu kõrvale valida meie veinipoest üle 300 erineva veini hulgast just Sulle sobivaima ning loodame, et hea veini seltsis on lõbusam oodata ka veinikõrvast, mis valmib meie väikeses köögis. Me soovime, et In Vino Veritas ei oleks pelgalt söömise koht, vaid ajaveetmise koht ning palume võtta meie juurde tulekul aega, et seda kõike nautida!"
Nii on kirjas restorani kodulehel ja ausalt öeldes mul ei olegi midagi väga rohkem lisada. Kõik vastab tõele.

Interjöör - soe, hubane, lihtne, aga mõjuv. Nurgas õhkab kuumust sajandite vanune kamin. Mitte midagi ei kraabi silma, kõik on tasakaalus.
Teenindus - soe, kodune, lihtne, sõbralik, armas. Parim restoraniteeninduselamus viimasel ajal!
Söök - Itaalia noh, lihtne, mõnus, maitsev, rammus.
Hinnad - igati ok keskmised restoranihinnad. Maja ainus supp oli koorene lõhesupp, mis maksis 55 krooni ja seda toodi ikka korralik suur supikausi täis, nii et täismees sai söönuks. Mina sõin cannelonisid, mis olid täiesti täiuslikud. Maitsed tasakaalus, konsistents õige, värsked, juustused, lihased, mmmmmmm.
Magustoiduni tollel lõunasöögil ei jõudnud, aga kõin ära kaks tassi kakaod, mille kuulutan siin kohal Tallinna parimaks shokolaadijoogiks.

Ma tean, et inimesed, kes peavad end Itaalia köögi asjatundjateks väidavad, et Contravento on endiselt parima hinna ja kvaliteedi suhtega italiaano linnas, aga mulle tundub, et oleks aeg silmad avada.

Aamen!

2 comments:

merle said...

mulle meeldib, et miskid asjad siin elus ka ei muutu. näiteks need, et akr armastab ikka kakaod, ptui, vabandust, shokolaadijooki:)

Annekreet said...

jah, noh! mingid rõõmud peavad inimesel elus ikka olema!