1.10.10

Fish&Wine Bar - maitseelamusi kalasõpradele

Söögist on lihtsalt lihtsam kirjutada, kui teistest asjadest.Mul on uus lemmik restoranide seas. Tatari tänavalt vanalinna kolinud Fish and Wine. Kirjanike majas, endistes Pegasuse ruumides. Priima! Siin on menüü.

Söögisoovitused:
  • Näksi-vaagen 15o krooni
    Valik head-paremat veini kõrvale, menüüd on öeldud, et jätkub kahele, aga näksimiseks sobib ka vähemalt neljale. Koosneb krõbedatest ciabatta viiludest ja täiesti jumalikust isetehtud krõpsleiva laastudest, mida saab süüa koos ülimaitsva külmsuitsulõhe
    rillette'i, mõnusa punapeedipesto, tummise tursamaksakreemi ja rohelised korralike roheliste oliividega. Suurepärane kerge näksimine toitusid oodates!

  • Grillitud tiigerkrevetid 115 krooni
    Täiuslikult grillitud tiigerkrevetid sidruniviilude, gremolada maitseainesegu ja aioliga.
    Suus sulav on siin kohal täiesti õigustatud väljend. Jagasime julgelt kahe vahel, mõlemad said suu seks.
  • Ahjus küpsetatud juust 110 krooni
    Soe camembert' juust serveeritakse viigimarja moosi ja grillitud ciabattaga. Jälle võib julgelt kahe vahel jagada. Juustu lõikad kenasti pooleks ning ciabatta tükke jätkub mõlemale. Juustu ja moosi harmoonia on täiuslik.

  • Suitsulõhe kreemsupp 75 krooni
    Joovastav supikogemus. Olen söönug igasuguseid lõhesuppe, aga see oli tase oma ette. Kala maitsenüansid on ideaalselt tabatud, täiustab kreemis hulpiv pehme vutimuna. Muuseas, ka ühe supi sõime kahe peale ära! Lahkelt oldi nõus poolitama ning mõlemad said oma vaagnad poole supiga. Minu arvates väga armas, kuna tahtsime erinevaid asju proovida.

  • Mustas leivas paneeritud heeringafilee salat, 115 krooni
    Täiesti super avastus, soovitan raudselt seda proovida! Mõnusalt krõbedas
    musta leiva paneeringus heeringafilee serveeritakse koorese kartuli-rohelise sibula salatiga, kõrval marineeritud punapeet. Taas suurepärane maitsetekooslus. Leivapaneering on minu arvates suisa originaalne. Ning koos kõrvasega absoluutselt vaimustav.

  • Ahjus küpsetatud kuldmerikoger 180 krooni
    Maitsev nagu kõik eelmisedki! Mõnusalt grillitud valge kala, saatjateks kartulipuder, fenkol, tapenad ja tillikreem

  • Kaaslased on ka proovinud ja taevani kiitnud:
    Cesari salatit
    110 krooni (kliendi valikul grillitud tiigerkrevettide või kanaga
    Grillitud kitsejuustu salatit 125 krooni
    (viinamarjade, grillitud kitsejuustu ja kirsikastmega)

Sisekujunduses lokkab skandinaavialik puhas disain, mille võlud peituvad detailides. Näiteks kivi-immitatsiooniga söögiriistade topsid või tumedad korkpaneelid seinal. Kui vähegi võimalik, soovitan istumiskoha leida teisele korrusele, seal on tunduvalt valgusküllasem ja hubasem kui all. Esimene korrus tundub mulle kuidagi rõhutult kitsas, samuti puhub seal avatud ustest külma.

Ning lõpetuseks pean ma oma suurima kahjutundega mainima, et teeninduses lokkas (vähemalt kahel viimasel külastuskorral) "I couldn't care less" suhtumine. Brünett neiu Kristina seisis tühjade silmadega laua kõrval ning vastas meie küsimustele ühesilbiliste vastustega. Kuigi restorani nimi võiks eeldada lisaks kalale ka asjalikke veinisoovitusi, siis neid meile ei jagatud. Pisut arusaamatu tundus selline kiretus keset maitsvaid nii sööke ja mõnusat atmosfääri.

Aga kuna need viimased kaks kaaluvat viletsa ettekandja kordade üle, siis minu poolt ikkagi palavad kiitused selle restorani aadressil. Ise lähen kindlasti tagasi.

Foto on illustreeriv.



No comments: