19.3.10

ITB Berlin

Eelmisel nädalal käisin korraks Berliinis, maailma suurimal turismimessil ITB Berlin.
Berliini messikeskuses toimuva suurürituse pindala on 160 000 m2, seal osaleb 11 100 eksponenti üle kogu maailma ning messi külastab ca 179 000 inimest.
Sellel sajakuuekümneltuhandel ruutmeetril annab seigelda, ma ütlen. Messikeskus koosneb 26 nummerdatud hallist, mis on ainuke moodus kohapeal orienteerumiseks. Keeruliseks teeb orienteerumise see osa, kus messihallid number 5, 6 ja 7 on kolmekorruselised, messihallid 1, 2, 3, 4, 8, 10 ja 11 on kahekorruselised ning mitte kõik tasandid ei ole omavahel ühenduses. Ma eksisin paar korda niimoodi ära, et istu või maha ja trambi jalgu, aga õiget teed ei leia.

Seekordne messilkäik oli tavapärasest tööreisist siiski kardinaalselt erinev, sest tavapärase igava hotellimajutuse asemel kolisin paariks päevaks hoopis ühte muinasjutu-kodusse. Ja ma polnud ainus. Meie pikaajaline koostööparntner ja hea sõber, ääretult värviküllane ja lõbus Susanne mahutas oma Berliini äärelinnas Neuköllnis asuvasse ahjuküttega vanaaegsesse korterisse lisaks iseendale ühe eestlanna (mina), ühe ebatraditsiooniliselt vabameelse hindu (Mohit) ning oma rahvuse kohta haruldaselt terava huumorimeelega hispaanlase (Javi), kes enamuse osa kalendriaastast elab Lõuna-Gröönimaal.

Allolevad fotod on pärit meie suurejoonelisest õhtusöögist, kus Mohit valmistas Indiast kaasa toodud toiduainetest sellised road, et tube kütta polnud vajagi. Ja meie niigi igas mõttes kirjule seltskonnale lisandusid veel Rootsis kelgukoeri kasvatav sakslanna Nadja ning Islandilt pärit viikingimõõtu Ilke.

Rahvusvahelistes seltskondades liigun ma alatasa, aga see, kus kõik osapooled on niivõrd huvitava taustaga, avalad, humoorikad ja põnevad, et juhtu mitte iga päev.
Nii et see oli vägev. Lihtsalt super.


Põnevaid linke:
Seiklusreisid Lõuna Gröönimaal - Tasermiut
Seiklusreisid kelgukoertega - Stonecreek Tours
Lennud Islandilt Gröönimaale - Air Iceland

No comments: