Külmkapis oli tekkinud munauputus ning seetõttu keetsin hommikusöögiks Lia Virkuse ja Pille Endeni kokaraamatu "100 magustoitu" põhjal pubertit. Ma mainin selle niimoodi spetsiaalselt ära seetõttu, et pärast internetis surfates leidsin, et kõik teised kajastavad pubertit munadega mannapudruna. Selles retseptis pole aga mannast haisugi.
Vaja läheb 6 muna ning need tuleb kollased ja valged lahku lüüa. Kollased tuleb ajada 1,5 dl suhkru ja 2 tl suhkruga kohevaks vahuks ning juurde segada 6 supilusika täit nisujahu. Munavalged tuleb samuti eraldi kõvaks vahuks vahustada. Siis 1 liiter piima keema ja podisevale piimale lisada pidevalt segades munakollasevaht. Natuke kuumutada ja siis ettevaatlikult valge vaht ka lisada. Serveerida kiselliga. Tegemine on iseenesest lihtne, aga mai saa öelda, et ma tulemusest hullupööra vaimustuses oleksin. Jõhvikakisell on sellise suhkurkogusega puberti jaoks pisut hapukas, maitse kadus kuskile liiga ära. Võib-olla mõni magusam kisell oleks etem olnud. No, vähemalt sain ära proovitud. Kui nüüd keegi selle pubertiuputuse veel ära sööks.
3 comments:
"munadega mannapuder" on päris julm kujund - semolina porridge with balls
ma ei ole ka kindel, et sõna "pubert" legaalne ja päris viisakas on. vähemalt ei kasutanud sa sõna "keedis".
aa, sõna on muidu ÕSi järgi bubert ikkagi. sama pentsik kui pubert, vahet pole.
Ma vaatan, et keeletoimetaja Monica Kiik on kokaraamatus ka pubert heaks kiitnud.
Post a Comment