11.10.09

Lihtne ja geniaalne

Kas teil on kunagi olnud juhust, kus külmkapis on vaid hädapärased toiduained, aga mitu näljast meest tahavad kähku midagi hamba alla? Lubage tutvustada parimat lahendust sellele probleemile - praemunavõileiba, mis viib keele alla.

Eeldab järgmiste ainete leidumist kodus:
- munad
- leib
- tomat

1. Paned leivad rösterisse. Väga maitsev on nii Fazeri Must leib kui igasugused rukkipalad.
2. Munad pannile. Mul tavaliselt üle kahe ei mahu. Ja praemuna kuju võiks olla selline leiva peale sobiv. Kui rebu valgub laiemaks, siis kraabin pannilabidaga parajaks suuruseks kokku. Muna väga ära ei prae, selline paras peab jääma, mitte kõvaks hüübinud. Praed ühelt poolt ära, keerad ümber ja teiselt poolt ka natuke.
3. Soovi korral määri leivaviiludele võid.
4. Nüüd tõsta praemunad leiva peale.
5. Lõika pele viil tomatit.
6. Maitsesta soola, pipra ja mingi käepärase ürdiseguga.
7. Kui leidub värsket maitserohelist (murulauku või basiilikut), siis on veel eriti lill, pane seda ka peale.

Tundub liiga lihtne, et tõsi olla, aga see võileib maitseb jumalikult. Näljased meesterahvad ei jõua ära kiita, milline suurepärane kokk te olete.

2 comments:

merle said...

kas sinu peres siis praeleiba munaga ei ole kunagi söödud? :) pmst sama asi. meil ei ole rösterit, kuna köögipind on liiga väike. ja kui kodus midagi süüa ei ole, siis praeme leiba munaga:) võib ka teha muna liivakastis - uuristad leiva sisse augu, kuhu muna ära mahub ja praed läbi. eelnevalt võid leiba natukene pruunistada, on krõbedam. lihtne!

Annekreet said...

Ei no tõesti! :)