5.8.08

Otsin tonti, hambaarsti

Mul on viimase nädala jooksul tekkinud sisemine tunne, justkui oleks tarvis hambaarsti juurde minna (nii harva, kui selline tunne üldse tekkida saab). Kuna ma olen mitmes mõttes mugav inimene, siis minu hambaarst peab asuma minu lähedal.
Kooli ajal käsin väga toreda arsti juures Tehnika tänaval. Aga koolist ei olnud sinna pikk maa minna ning seega oli kõik ok. Nüüd aga on see liiga kaugel.
Ülikooli ajal käisin hambaarsti juures Nõmmel. Peamiselt sellepärast, et seal oli odav ning päevades oli suhtliselt palju vabadust hommikul või lõunal arsti juurde minna. Tagasi mõeldes oli see ikka päris kohutav koht, hambaarstid puurisid nagu tootmisliinil, pikas ruumis olid vaid madalad sirmid töökohtade vahel. Ja isegi kui ma väga tahaksin, oleks seal käimine praegu keeruline.
Siis hiljem käisin ka toreda arsti juures Kristiine Keskuse lähistel. Peamiselt sellepärast, et Kerttu elas lähedal ning siis sai pärast tema juurde pekkide salanõu pidama minna. Nüüd küll enam kahjuks minna ei viici. Trolliga Kristiinesse loksuda? Ei, tänan.
Ühesõnaga, kuhu ma selle jutuga tüürin on see, et ma tahan endale hambaarsti, kelle juures mul oleks võimalikult lihtne käia. Ja ma isegi tean, kus ta asub. Ma näen teda iga päev meie tagaukse koridori aknast. Suurt tooli ja masinavärki ning aegajalt patsiente istumas. Paarkümmend sammu ja ma oleksin kohal. Kõlab ideaalselt, eksole. Ainult, et mida ei ole, on väiksemgi infokild sellise asutuse kohta kusagil hambaarstide andmebaasis. Maailma laiskus on ikka tohutu. Ma tunnen, et minu jaoks muutub see üritus juba tüütavaks, kui ma poole tunni jooksul internetist kontakte ja hinnakirja ei leia. Järgmine kord, kui ma trepist alla lähen, teen akna lahti, lehvitan ja hüüan üle sisehoovi. " Ae, hambaarst, kas ma saaksin aja kinni panna?" Ma võiksin muidugi ka ust kasutada. Ainult, et siis ma ei saa infoaajastu jonni ajada, et ma tahan hambaarsti telefoninumbrit internetist leida. Aga võib-olla on minu hambaarst hoopis tont, kelle vaimu ma vanalinna maja akendes kummitamas näen. Eksole.

2 comments:

kalor said...

Selles tondimaailmas polegi kõiki. Guugelda parem nii, et kirjutad nt "hambaravi selletänavanimi tallinn" ja leiadki. Ma leidsin sealkandis täitsa mitu nii.

Annekreet said...

Kuule, suur aitäh! Ma leidsingi üles! Varem ei läinud õnneks veel sellepärast, et ma kirjutasin arsti nime valesti. :)