2.1.08

Miks ma ei osta seda uut roosat telefoni

Ma tahtsin endale uut roosat telefoni, lihtsalt selleks, et edevalt roosa olla.
EMT poest valisin välja selle LG KE970, mis on veetlevalt tumeroosa metallkorpuse ja seksika liuguriga. Müüa lubas isegi kätte võtta ja see rullnupp esipaneelil tundis ka täitsa lahe. Armu või ära!
Olkas tegi nii, et ma sain samasugust telefoni natuke aega kasutada, enne kui ära ostma torman. Ja ma olen talle selle eest väga tänulik, sest see on täiesti mõtetu telefon! Et teisi naiivitare ka asjatust raharaiskamisest säästa, ma panen kirja paar punkti, mis mulle kõige rohkem närvidele käisid.



1. See on blõnn-blõnn telefon. See tähendab, et iga liigutuse või klahvivajutuse peale teeb telefon "blõnn-blõnn" või "kill-kõll" vms.
Kilinaid ja kolinaid ei saa maha võtta, unless ju panete peale vaikimisi profiili. Aga see tähendab, et ei kuule ka telefonihelinat. Sellist varianti, et telefon heliseks, aga te ei pea telefoni avamise või numbrite valimise pärast punastama (näiteks vaikses ruumis), pole.

2. Ma ei suutnud 3 päeva jooksul leida seda nuppu, kust helisemise häält kõvemaks panna. Helises väga vaikselt. Või siis ma ei ole lihtsalt seesuguse tämbriga harjunud.

3. Esipaneel ja display on päris suur ja hea selge pildiga. Aga kuna paratamatult lähed sinna vastu, kui liuguriga telefoni avad, siis see läheb nii kohutavalt rasvaseid näpujälgi täis, et ilus see küll pole. Puhastasin mitu korda päevas. Ikka ei meeldinud. Kui liugurpaneel on nö. kinni, on display mitteaktiivne. See tähendab, et ei ole näha ka a) kellaaega, b) sõnumi märguannet, c) vastuvõtmata kõnesid.
Ma olen harjunud vahel telefoni pealt kellaaega vaatama. Aga selle tegemiseks peab alati paneeli avama ning telefon teeb "plõnn-plõnn" nii avades kui sulgedes (vt punkt 1).

4. Suletud paneeliga ei saa suurt midagi teha, kuigi nuppe on seal piisavalt ning displey töötab. Ma ei saa aru, miks seda üldse vaja on, kui sellega midagi teha pole.

5. Klaviatuur on suhteliselt ebamugav. Sõnumit kirjutades läks pöial pisut üle nupu piirjoone ja vajutasin 3 asemel seda kõne lõpetamise nuppu. Selle peale kadus peaaegu valmis kirjutatud sõnum jäljetult. Samsungil näiteks, kui midagi sellist juhtub, küsib telefon alati enne, et kas salvestan mustanditesse. Ühesõnaga, sõnumi kirjutamisel võib juhtuda, et pead seda mitu korda tegema. Ja mul ei ole laiad näpud.

6. Laadija on suurem kui telefon.

Rohkem ei tule nagu meelde, aga seda kõike on juba liiga palju, et LG KE970 roosa telefon minu omaks saaks.

3 comments:

Oliver said...

Kõik need plõnn-plõnnid saab tegelikult maha keerata ilma, et peaks telefoni Mute peale panema.

Annekreet said...

Kuidas sa seda said?

Martin said...

See ei ole mitte plõnn-plõnn vaid bling-bling :).
Plõnn-plõnn oleks eesti oma nokia puhul ehk :)