29.6.15

Seminaarinmäen mieslaulajat

"What kind of a cocktail you get if you mix:
1 cup of Monty Python
1 cup of Stomp
An ounce of Beatles
Spoonful of Rammstein?

You get SEMMARIT one of the most famous show groups in Finland. The live show of this a cappella group of 21 men is a mixture of music, humour, dance and drama, spiced with guts, glory and the latest audiovisual technology. A trademark of this group is a visually effective, mind-blowing live performance. It´s not a band, it´s not a choir – it´s something else for you to figure out!"



Eelmisel nädalal pidasime Rovaniemis Jutajaiset Folk Festivali. Ligi 5 päeva oli linn täis igasugu üritusi ja esinemisi, konserte, teatrietendusi, vennesrahvaste tantsuansambleid ostukeskuses jne.
Reede päeval kunstimuuseumi hoovist läbi jalutades, komistasin kogemata millegi enneolematu otsa. Laval harjutasid meesterahvad a capella laulmist. Kuuldu oli nii paeluv, et lõpmatust vihmasajust hoolimata otsustasime "Seminaarinmäen mieslaulajate" ehk Semmarite kontsertile minna.

Tuleb tunnistada, et Soome muusika, millesse olen varem suhtunud enamasti halvustavalt, on mind üllatanud enamal kui mõnel korral. Semmarite täiuslikkuseni viimistletud laulu-tantsu-näitlemis-show lõi täiesti pahviks. Soomes tehakse sellist asja? Päriselt? Nii musikaalne, teravmeelne, eneseirooniline, lustakas, kohati hea ja halva maitse piire kompav esitlus oli midagi enamat kui lihtsalt meeskoor. Ansambel on tegutsenud 25 aastat ning on kuuldavasti üks Soome edukamaid muusikaekspordi artikleid.

Et ülalolev showcase-video ei anna tegelikult ülevaadet, kui võimas on live-esitlus, siis juhul, kui bänd peaks taas Eestis esinema - kõik kindlasti vaatama!

No comments: