11.5.14

Lihtsalt hea

Tuleb veel üks retseptipostitus. Tegin kogemata nii head süüa, et Ilkka küsis: kust see sul tuleb?
Roog on väga lihtne ja sai alguse sellest, et toidupoes oli sooduspakkumine hakklihale. Kodus vaatasin mõtlikult külmkapi sisu ja otsustasin valmistada

LIHAPALLID

800 g looma-hakkliha
2 dl riivsaia
4 dl vett
2 muna
1 suur või 2 väikest sibulat
küüslauku
soola, pipart, maitseürte

1. Pane riivsai vette likku. Vee võib asendada ka piimaga
2. Haki sibulad ja küüslauk võimalikult peeneks (mina kasutan köögikombaini lõikurit) ning kuumuta pannil kergelt kuldseks
3. Sega suures kausis hakkliha, munad, sibulad ja riivsai
4. Lisa maitseained, kui tahad võrtsikamaid võib maitse järgi igasuguseid vürtse lisada
5. Sega veelkord läbi, mina teen seda kätega
6. Vormi hakklihast käte vahel umbes 4cm läbimõõduga pallid ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile
7. Küpseta 225C ahjus umbes 10 minutit, võta see pann välja ning pööra pallidel külge. Küpseta veel 10-15 minutit ning võta plaaditäis välja jahtuma.

Nojah, mis siis edasi nendega teha? Kuskilt meenusid mingi toiduajakirja pildid lihapallidest tomatikastmes.

TOMATIKASTE

Purgi või pakitäis purustatud tomateid
Magusat chillikastet
Soola, pipart

Kuumuta tomatikaste pannil ning maitsesta pisut vürtsikamaks. Lisa lihapallid ning kuumuta läbi. Peale haki näiteks rohelist sibulat.
Kui kõik see valmis oli, keetsin lõpuks kõrvale veel riisi.

Lausa ime, kuidas nii lihtne toit saab olla nii hea, et lakkusime taldrikud ka üle. Teen teinekordki! :)




No comments: