28.11.13

Taevalikud hõrgutised ehk Sky Restaurant Rovaniemis

Pole ammu headest restoranidest kirjutanud. Eile teenis maksimumpunktid Ounasvaara künkaotsas asuva Sky Hotelli restoran, mis on üks Jõuluvana pääkaupunki ainumasi gurmeerestorane. On küll teisigi häid söögikohti, aga Fine Dining osas on Sky absoluutne lipulaev.

Mäeküljele ehitatud hiigelsuurte akendega restoran avaneb põlismetsa poole, eemal paistavad ka Saarenkylä linnaosa tuled, nii et vaade on nii päeval kui õhtul, suvel kui talvel vägagi lummav. Kui ma 2008. aasta juunis esmakordselt Sky-s söömas käisin, kalpsas meie akende all kohale jänes, kes uudistajaid tähele panemata rahulikult oma asju toimetas. See oli nii äge, et ma olin tookord peaaegu veendunud, et see on mingi palgaline jänes, kes end näitamas käib. ;)

Äge on see, et Sky kokad pakuvad õhtusöögiks üllatusmenüüd. See tähendab, et sa võid valida 3-, 4- või 5-käigulise menüü ning edastada erisooviad (liha või kala, kas on mingeid allergiaid/välistusi) ning muus osas garanteerib köök suurepärased road värskest kohalikust toorainest. Meil oli täiesti ükskõik ning lasime kunstnikel olla loovad.


Alustuseks tuli tervituseks vahune porgandi-capuccino-supp. Leivavaagnale ilmusid värsked ehtsad iseküpsetatud tumedad ja heledad leivad (tõeline ime siinkandis) ning kirnuvõi.
Esimene eelroog koosnes erinevatel meetoditel valmistatud lõhest ja lillkapsast mädarõika kreemiga.
Maitses suurepäraselt.
Järgnes kreemine peedisupp puraviku täidisega. Tundus, et enam paremaks minna ei saa.
Pearoaks toodi põhjapõdraliha: küpsetatud pooltoores sisefilee (parim liha ever!), õhkõrnalt grillitud maks (parim liha ever!) ja põhjapõdra rilette (pehmeks hautatud liha, ma ei tea, kas see on päris õige sõna?). Ma olen seda enne öelnud ja jään sinna juurde - hästivalmistatud poroliha on tõeline shedööver!
Magustoiduks saime murakalaksu: murakajogurti, murajajäätise, murakasorbee ja piimaküpsise kombo, mis oli just parajalt magus ja kerge, nii et jättis lõpetuseks mõnust mõmisema mitte ägisema.


Menüüde hinnad on järgmised:
Menu of 3-, 4-, or 5- courses 55 € / 65 € / 75 €

Kel vähegi on huvi Lapi delikatesse proovida parimate kohalike kokkade võtmes, leidke kindlasti Rovaniemis olles võimalus Sky külastamiseks!

No comments: