2.9.11

Ööseiklusustest vol 1: Helsingi

Eelmine nädal sai kuidagi väga öine. Tõenäoliselt tegin rekordi, ma ei mäleta, et ma oleks ühe nädala jooksul niimoodi kahel ööl "väljas käinud". Veel vähem olen ma põhjanaabrite juures väljas käinud ja siin kohal ei tule karaookeõhtud kusagil kolkas asuvates spaahotellides arvesse, eks.

Nii et kui meie tagasihoidlik seltskond kogunes ühel varajasel õhtutunnil Unique Laplandi saunabussi, tõotas see juba uusi elamusi. Üha enam saab selgeks, et mida ma ka Talsingist tean. Kuigi see kõlab üsna loogiliselt, siis pole nagu otseselt selle peale mõelnud, et Soome mere ääres asuvas pealinnas on täitsa olemas supelrannad. Üks selline kannab nime Aurinkoranta ja teine natuke vähem kuulsam asub Hietäniemis. Liivarannad ja puha.

Saunabuss on selline uhkete piltidega buss, mis on ümber ehitatud nii, et see mahutab 8 reisijat ning ülejäänud ruumi võtab enda alla köök, baar, meelelahutuskeskusega (arvutimängud, televiisor, karaoke jne) lounge, duzziruum ja saun. Buss sõideti randa, saun pandi küdema ja selle tulemusena oligi puhas eksootika peaaegu Helsingi kesklinnas. Ujumisega päikeseloojangul ja nii.


Saunale järgnes karaookevoor seal samas bussis, ja jumala eest, kõik noored ja ilusad laulsid silmade särades neid umpa-umpa lugusid. Ei saa salata, soomlased ilmselgelt on karaookerahvas. Kõik võtsid vabatahtlikult mikrofoni, teadsid viise ja sõnu ning hulgasid kaasa. Kuigi meil on ju ka igasugused seltskonna- ja lõkkelaulud, siis seal tundus see kuidagi õõvastavam.


Edasi viis buss meid Bulevardil asuvasse moodsasse öölokaali nimega Rymy-Eetu, mis nägi küll rohkem välja nagu Oktoberfest, aga pidi väidetavalt olema üks Helsingi kuumimaid ööelu kohti, kus käivad kõik lokaalsed selebritid. Tantsupõranda ees mängis bänd umpa-umpat ja noh, nii oligi. Ei no, tegelt oli tore. Ilmselt oli ka mingeid popimaid laulse, sest me kepsutasime seal ikka kõvasti.

Oeh, esialgu tundus mulle, et sellest üritusest on miskeid ärevamaid noote kirja panna, aga nüüd polegi nagu midagi erilist öelda. Sai palju Coca-Colat joodud ja naaberrahvaga lõimutud.

No comments: