20.2.11

I love my new energy accumulator!

Alari, ma kirjutan selle postituse pühendusega sulle, kuna sa mainisid mõni nädal tagasi, kui väga sulle meeldib lugeda minu soojast aluspesust. ;)

Niisiis kirjutan ma täna oma uuest soojast aluspesust.

Tegin teoks ammu plaanitud investeeringu ning soetasin endale talvise lisanahakihi ehk Šveitsist pärit tehnoloogilise X Bionic aluspesu. Minu arust on see ultrasuperäge, nii et istun juba terve õhtu musta-oranži kirju liibuv kostüüm seljas ja kuidagi ei raatsi ära võtta.

"Tehnoloogia viimase sõna järgi valmistatud X Bionic pesu hoiab sooja, kui kehal on külm, ning jahutab, kui on palav. Sportides eritub ohtralt higi just seljal, mistõttu särgi seljaosa on membraanne, st seal on õhukanalid. See osa särgist, mis puutub vastu nahka, imeb kehalt higi ära. Nahalt eemale ulatuvate särgiosade all pääseb aga õhk liikuma ning jahutab keha. Kui seisma jääda, misjärel higi eritumine lakkab, hakkab õhk kanalites toimima sooja säilitava isolatsioonikihina.

Keha eri piirkonnad kiirgavad erineval määral soojust. Seetõttu on näiteks reite sisekülgedel, kust eritub palju soojust, X-Bionicu pesu õhemast materjalist. Aga nende kohtade ümber, kus on vaja rohkem sooja hoida – näiteks põlved, reite välisküljed, õlad – on pesu paksemast materjalist.

Painutatavate kohtade ehk põlvede ja küünarnukkide ümber ei veni X-Bionicu pesu õhukeseks, sest on kasutatud nn lõõtsasüsteemi. Sedasi jääb materjal põlvede ja küünarnukkide ümber alati ühepaksuseks, mistõttu näiteks laskumisel ei hakka põlved külmetama.

Pesu valmistamisel on kasutatud kiude, mis ei lase bakteritel higis paljuneda. Seetõttu ei teki ebameeldivat higihaisu."

Talv läks kohe kuidagi palju helgemaks.

1 comment:

Anu V. said...

Pesu pesuks, aga väga ilus uus kujundus on blogil!