5.7.10

Uskumatult head praekartulid

Selliseid asju juhtub meie majas siis, kui mitte midai pole süüa.

Nädalavahetusel olime maale ja linnas pole siiani jõudnud veel poes käia. Aga tööpäev selja taga ja nälg näpistas. Külmkapi põhjas leidus eelmisest turul käigust alles jäänud umbes kümmekond värsket kartulid ja mõni porgand.

Värsked kartulid lõikasin juppideks, ei koorinud. Sellised umbes 1 cm korda 1,5 cm tükid. Tükid läksid kaussi ja segasin oliiviõli, rosmariini ja soolaga. Siis läks pannile.

Porgandid riivisin jämedalt ja panin sinna samma kaussi, kus enne olid kartulid olnud ninge segasin õlijääkidega läbi, lisasin lusikatäie mett. Need läksid ka pannile. Pannile riivisin veel kaks küüslaugu küünt ja lõikasin siiludeks ühe sibula. Nii see kemüüse praadus. Lisasin veel õli ja maitse järgi pisut soola. Sügavkülmas leidus ka hakitud spinat, selle segasin ka pannilpoolise hulka.

See, mis välja tuli oli maitsev nagu muinasjutt.
Võib-olla ma avan oma praekartulirestorani.

No comments: