6.7.10

Meie majutuskogemused Sitsiilias

Alapeatükk pikemale Sitsiilia reisikirjale

MAJUTUSKOHAD
Sitsiilia on Itaalia maismaa ja näiteks Kreekaga võrreldes majutuse koha pealt üsna kallis, seda ka hooajaväliselt. Hooajal (juuli lõpp, august) on hinnad lausa mitmekordselt kõrgemad. Meie majutused maksid põhiliselt 40 ja 50 eurot kahene tuba, enam odavamalt poleks saanud, kuigi otsisime. Mul on kahju, et meil ei õnnestunud majutuda mõnes agriturismos (turismifarmis). Kuigi tee ääres leidub rohkelt reklaamiviitasid, siis üles leida on neid võrdlemisi keeruline. Kindlasti on soovitav ette helistada (ole valmis ka itaalia keelseks kõneks). Sealne majutus maksab 60-70 eurot ning piiratud eelarve tõttu meie ühtegi lõpuks ei läinud.

Panen siia kirja B&B-de kontaktid, kus me ööbisime või mida külastasime. Äkki on kellelgi teisel veel sarnane reis plaanis.

Catania

B&B San Gaetano
Aadress: Via San Gaetano, 7
http://www.sangaetanocatania.com/


Väga hea asukoht kesklinnas Vittorio Emmanuele tänava ääres, üsna Catania turismiinfo lähedal.
Toad on suurepärased, värskelt remonditud ja hästi sisustatud, kõrgete maalitud lagedega. Miinuseks on see, et kolm magamistuba jagavad ühte koridori peal olevat vannituba. Samas on vannituba väga heas korras ja kui teisi külastajad samal ajal pole, peaaegu privaatne. Vannitoa kõrval asub köök, kust omanik lubab külmkapist soovi korral joogivett võtta. Köögis või sellel rõdul serveeritakse ka hommikusöök: kohvi, saiad, marmelaad. Omanik/manager elab samades ruumides, aga teisel korrusel ning kõneleb ka inglise keelt. Väga sõbralik, lubas meie suure seljakoti teiseks päevaks enda juurde hoiule jätta, kui mööda linna ringi jõlkusime. Parkimine tänaval, lähedal asuvast kioskist tuleb osta päevane parkimiskaart (vist oli 2.40 eur). Meil õnnestus parkida kohe päris toa akna alla.Palermo

Palermosse me lõpuks ööseks ei jäänud, seega isiklik kogemus puudub, aga need on kaks B&B-d, mida üks natukene asisem turimi-info neiu soovitas meile, kui väga hea hinna ja kvaliteedi suhtega majutused.

B&B il Conte Camillo
Via Cavour 32
http://www.bbpalermo.it/home_inglese.htm
B&B La Locanda del Gagini
Via Gagini 109
http://www.lalocandadelgagini.it

Marinella di Selinunte

La Porta del Sole Holiday House
Via Apollonio Rodio 23
Tel 092 446 6035

Väike räämas linnake Selinunte templitepargi lähedal, aga öömaja on igati aus. Peatänavalt viitab silt kitsaste tänavate vahele ja seal ühel nurgal ta asubki. Öömaja peavad Mammi, Papi ja Giovannim kes on spagetisöömisest paksuks läinud. Tuba on lihtne, aga puhas, omaette vannitoaga, väikese rõduga. Rätikud on sadu kordi lä bi pestud ja natuke viledaks-karedaks kulunud, aga muidu kõik bro. Parkida saab maja ees. Hommikusöögi paneb Mammi soovitud kellaajaks köögilauale valmis: värske sai, moos ja kohvi.
Inglise keelt räägivad ainult näpuotsatäie, Mammi suhtleb hea meelega sakasa keeles.S. Stefano di Camastra
B&B L’ape Nnichella
Via Caracciolo 65,
http://www.lapennichella.it

Ranniku kohal kaljunukil kõrguvas S.Stefano di Camastra vanalinnas asuv väike hubane B&B. Üles leidsime tänu sellele, et tänava nurgal baari ees istuvad mehed nägid meie otsivadi pilkusid. Kuigi linnas on ka päris mitu viita, siis koht ise asub niisugusel kitsal umbtänaval, kuhu minna ei oska. Aga koht ise oli väga lahe! Toa saime viimasele korrusele, suure rõduga ja puha. Mõnus puhas vannituba. Hommikusööki saab talongi alusel kiriku esise väljaku äärsest baarist: marmelaadikook ja kohvi. Manager inglise keelt ei räägi.Marsala

Ise sinna ei jäänud, aga Marsalat soovitaks soojalt ööbimiskohaks küll.
Väga armas linn!

B&B Due Passi dal Centro
Piazza Castell0, Marsala
http://www.duepassidalcentro.it

Enna

B&B Proserpina
Piazza Scelfo 108
http://bbenna.altervista.org/

Väga ilus ja hubane B&B, pigem nagu butiikhotell. Suurepärane asukoht Enne peaväljaku nurga taga. Toad on kõik peenelt kujundatud, hommikusöögisaal on nagu väike kodurestoran, aga mis eriti haruldane - külastajatele on tasuta internet! Kahjuks me siia tuba ei saanud, sest terve maja oli juba ette broneeritud, küll aga käisime tuume vaatamas. Kui Ennasse on soov minna ja ööbima jääda, siis soovitan kindlasti seda kohta.
Meid pandi magama sama koha manageri koju, kuhu on tagavaraks ehitatud lisatoad. Manager ise inglise keelt ei rääkinud, hädast aitas tema teismeline poeg.

No comments: