29.12.09

Kuidas süda elab?

Jõuluvana sai mu kirja kätte ja tõi kingituseks pulsikella Suunto t1c Espresso. See on vahva väike kohvipruuni rihmaga vidin algajale tervisesportlasele, kes tahab jälgida, mismoodi ta süda töötab."Suunto t1c on vajalik, stiilne, täpne ja lihtsalt kasutatav treeningkompuuter. Sobib inimestele, kes treenivad kaalu langetamise, südame-veresoonkonna olukorra parandamise või enda vormiajamise eesmärgil. Suunto T1 on ideaalne nii sportimisel kui ka vaba aja veetmisel: jooksmisel, käimisel, rattasõidul, treeningul stepperiga, vormispüsimisel ning rohkemgi veel.

* Põletatud kalorite hulk reaalajas;
* Südame löögisagedus reaalajas, keskmine ja maksimaalne pulss;
* Tsoonitreeningusüsteem alarmidega;
* Pulsilimiidid alarmidega;
* Kaks sõltumatut kellaaega;
* Kuupäevanäit;
* Äratuskell;
* 1 treeningu mälu;
* Treeningute kokkuvõte jooksva nädala, eelmise nädala, jooksva kuu ja eelmise kuu kohta (treeningute koguarv, põletatud kalorid, treeningute aeg ning aeg, mis on kulutatud väljas- ja seespool iga tsooni);
* Stopper 30 ringiajaga;
* Veekindel kuni 30m;
* Vahetatav rihm."

I love it. Kuigi oleme siin vabadel päevadel päris kõvasti õues rassinud, sai täna õhtul esimest korda väike abimees külge pandud ja käimiskeppidega tiirule mindud. Eesmärgiks põhivastupidavus ja pulss 120.

"Põhivastupidavuse tsoonis viibides areneb hästi aeroobne vastupidavus (baasvastupidavus). See treeningtsoon sobib suurepäraselt erineva tasemega sportlastele. Vähe treenitud ja harrastussportlased võiksid selles tsoonis viibida 50% üldisest treeningmahust. Väga hästi treenitud sportlased nimetavad seda ka säilitavaks tsooniks, mis nende puhul tähendab, et selles tsoonis viibimisel ei ole neile suurt treenivat efekti, kuid samas säilitab hästi olemasolevat sportliku vormi. Rahvaspordis nimetatakse seda põhja või vundamendi ladumiseks."

Sooritatud treeningu andmed saab kirja panna sellises vahvas veebikeskkonnas nagu Dailymile.com. Sisestad treeningu tüübi, andmed, marsruudi, paned kirja tingimused ja enesetunde ning hiljem saab tulemusi analüüsida. Näiteks minu tänase treeningu profiili võib vaadata SIIT. Keskmine pulss tuli 124 ja kõrgeim 153. 8 km peale kaotasin 340 kCal. See on 2 donutsit, ütleb Dailymile-i lehekülg mulle lohutuseks. Lisaks kantakse sisestatud treening automaatselt minu Facebook-i või soovi korral ka Twitteri kontole.

Aitäh, armas Jõuluvana!

No comments: