15.11.09

Lühiretk Londonisse

Käisin korra tööasjus Londonis. London on mulle meeldinud esimesest hetkest saadik umbes 4 aastat tagasi, kui Gatwickil terminalist rongijaama poole kõndides on seinaääred täis imeliselt lõhnavaid muffiniputkasid. Mitte et ma neid muffineid nii meeletult süüa tahaks, aga see lõhn. See lõhn on nii .... British!

Majutusime mõnusas hotellis nimega Mandeville, mis piltide peal näeb igati edev välja.
Kõige suurem boonus hotelli juures on tema asukoht James Streetil, kiviviske kaugusel Bond Streeti metroojaamast ja Oxford Streetilt. Asukoht on pehmelt öeldes suurepärane.
James Street ja St Nicholas Square selle keskel on täis pikitud pisikesi hubaseid restorane, kohvikuid ja söögikohtasid. Mõnisada meetrit kõndimist ning oled Oxford Streetil, GAP-i ja Body Shopi kaupluste vahel, mõneminutilise jalutuskäigu kaugusel Primarkist.Tegemist on neljatärnilise majutusasutusega, mis oma sisekujunduses on pisut ekstsentrilise disainiga, eriti julgetes värvides baar ja restoran De Ville. Samas resoranis toimub ka hommikusöök, mida on saadaval Continental ja English versioonis. Hommikusöögi tase oleks võinud pisut parem olla, kuigi "continental-i" kohta oli tegemist üsna rikkaliku valikuga. Neljandat hommikut ei oleks siiski enam sama asja tahtnud süüa! :)Hotellitoad on armsates värvides ja igati hubased, kuigi minu maitsele pisut liiga tillukesed. Kahekohalises twin toas on ruumi täpselt nii palju, et kui kohvrid maha panna, siis pisut mahub ka liikuma. Nädal aega küll ei tahaks niimoodi pead-jalad koos elada. Voodid mõnusad, palju patju. Vannituba on ka kitsavõitu ja mis kõige veidram - klaasist uksega. Internet on tasuline.Nagu ülalpool kirjutasin, on Mandeville'i hotelli suureks eeliseks tema asukoht restoraniderikkas piirkonnas. Samal tänaval asuvad mitu Itaalia restorani, üks Hispaania tapas bar, Liibanoni restoran ( väga hea köök!) ja meie eriline lemmik: Türgi restoran "Grand Bazar". Võib olla ma teen kellelegi liiga, aga minu arvates selliseid lahedaid "urka-restorane" leidub ainult Londonis. Mulle ei meenu kohe praegu, et kuskil veel selliseid kogenud oleks. Igaljuhul, Grand Bazar on väike, kitsas, soe, hubane, sõbrali ja pakub maitsvaid roogasid türgi külluslikust köögist. Kindel valik on tellida "Grand Meze" (~12 GBP/inimene), mis koosneb valikust umbes 10 erinevast traditsioonilisest roast. Lihad, baklazaan, oad, hummus ... Maitsev! Maitsev! Maitsev!Veel üks hea uus avastus oli Charlotte Street Tottenham Court Road-i metroopeatuse lähedal.
Seal on üks restoran teise järel, mida oleks tahtnud proovida kindlasti - Philippiinide restoran.
Aga ootamatu valik ja väga tulised soovid sinna tagasi minna pärinevad hoopis Mehhiko restoranist La Perla (11 Charlotte Street). Väga mõnus õhkkond ja toit absoluutselt täiesti suussulav. Või siis oskas meie mehhiko kööki tundev kaaslane lihtsalt suurepärased valikud teha. Aga kohalik quacamole, tomatisalat, nachod edami juustuga ja grillitud mereannid ja tortillad ning suus sulav alkoholivaba mojito....
samal tänaval asub ka peen Charlotte Street Hotel, mille baar on londonlaste hulgas kuum ja trendikas paik. Selline koht, kuhu minnakes siis, kui on vaja "ennast näidata". Kokteilide hinnad on keskmiselt 200 krooni ja järjekord soovijatest ukse taga.

Varsti jälle!

No comments: