4.9.09

"Mida teie arvate?"

Täna juhtus selline asi, et ma pidin ETV-d näitava televiisori piinlikustundest teisele kanalile panema. No teate ju küll seda tunnet? Et mõni saade, saatejuht või osaline tekitab vaatajas sellise piinlikustunde, et enam ei kannata välja. Just seesuguse õudusvärina põhjustas täna õhtul linastunud blondi Maire Aunaste saade "Mis teie arvate?"
Blondi parukaga Aunaste näeb isegi väga kena välja, kuid täiesti arusaamatuks jääb välimuse seos jutusaatega. Nägin saadet tutvustavat lõiku, kus saatejuhile paigaldati kunstküüsi, valiti roosasid riideid ja seati blondid tehisjuuksed kaunisse soengusse. Kusagil meedias pasundati veel, et uus saade tõestab Maire väljumist "Meie" saate kanaema-rollist. Ma kujutasin ette, et tulemas on mingi riigitelevisioonlik stiili- ja moesaade.
Ent niisugust õõvastavat segu Kanal 2 "Saladustest" ja sellest samast "Meie" saatest küll oodata ei oleks osanud. "Mida teie arvate" stuudios istuvad koos imagomuutuse läbinud Aunastega "tuntud" inimesed, kes kaagutavad tähtsatel inimlikel teemadel. Esimese saate vestlusteemaks oli võetud eestlaste rassiviha - kas ja kui palju seda meis on. Teema arenduseks näidati lavastatud situatsioonikoomikad a la Tuuli Roosma "Saladused" a la kodukootud estraadietendus. Ma ei suutnud enam kaugemale vaadata, kui seltskond stuudios leidis, et igasse Eesti külasse tuleks integreerida oma neeger. Et inimesed harjuksid.

"Igale külale oma neeger!"
Milline suurepärane valimisloosung!

No comments: