16.7.08

TOP 10 kohad abielu ettepaneku tegemiseks

Avaldan salaja selle tohutu nimekirja, mille me täna Kataga kahepeale pulmareiside veebilehe jaoks kokku panime. Kui see hiljem kusagil veel ilmub, siis mina pole süüdi. Ise oleme oma romantikalainega äärmiselt rahul. :P

1. Lisebergi lõbustuspark Göteborgis (Rootsi)
Liseberg on imearmas vabaaja park, kust leiad karusellid, restoranid, kontserdi- ja teatrilavad ja palju muud. Estraveli lemmikuks on üks Lisebergi atraktsioonidest nimega „Rabbit River“. Tegemist on väikeste romantiliste gondlitega, mis kanalis mööda kaunilt kujundatud lilleaeda ringi sõidavad. Mängib sulnis muusika ning õiget hetke tabades võib sellest saada maailma kõige romantilisem moment. Soovitav aeg: suvel

2. Santamusi elamusrestoran Rovaniemis (Soome)
Lapimaa on üleüldse päris romantiline paik, nii suvel kui talvel. Väga privaatne, eriline ja südame poolest soe. Santamus (http://www.santamus.fi/) on üliromantilise atmosfääriga paik – küünlad, kaminad, veesulin, muusika ja jõuluhõng isegi suvel. Seda kõike väga maitsekalt ja mitte ülepakutult. Sealne teenindus keskendub ainult teile kahele ning peremees ja perenaine suudavad asjad korraldada nii, et vastus tähtsale küsimusel saab olla ainult „jah“.

3. Trevi purskkaev Roomas (Itaalia)
Roomas võib leida romantikat igale maitsele. Õige hetk plaanige kindlasti õhtusse, sest palavus ja päikeselõõsk ei pruugi olla just soosivad tegurid. Meie soovitus on jalutada kaunilt valgustatud Trevi purskkaevu äärde. Teel sinna kohtate kindlasti pealetükkivaid roosimüüjaid. Osta oma kallimale üks. Või mitu. Purskkaevu ees on trepid, millel paljud paarid sumedat sulinat imetlevad. Tehke oma ettepanek. Seal samas, kõigi ees. Koht, inimesed ja 1000 aastat ajalugu mängivad teie kasuks.

4. Radisson SAS Seaside hotell Helsingis (Soome)
See hotell on parem kui teised kolme toa pärast hoone viimasel korrusel. Need on kahe-tasandilesed ruumid hingematva merevaatega, mida võimendavad maast laeni aknad. „Teise korruse“ rõdul asub magamisruum suure laia asemega, kus on meri, päikeseloojang, päikesetõus otse peo peal. Romantiline hetk seal samas voodis.

5. Tammuri talu Otepääl (Eesti)
Kui väljas on meetri jagu lund ja kraadiklaas näitab kümmekond pügalat alla nulli, siis on just Tammuri talu restoran see koht, mille kamina ees vaikselt sõrmi soojendada ja klaasikest punast veini nautida. Pererahva kass Väike Nahk ronib sülle ja punapäine poiss tinistab kitarri mängida. 30-ndate aastate tigu-diivanid on nii pehmed, et võite sinna teineteise embuses lausa uppuda. Rääkimata veel maitseelamustest, mis sünnivad peremehe käe läbi. Hea tahtmise korral annab sõrmuse ka Crème Brule sisse peita või siis lasta kassil kohale toimetada. :) Pane tähele, et restoran ei ole mitte kogu aeg avatud, vaid tegutseb üksnes ette tellimisel.

6. Virmalistega taeva all (Põhjamaad)
Kas olete kunagi kogenud suurejoonelisi lapimaiseid virmalisi? Need on maagilised! Ja panevad tõesõna inimesed käituma armunult ja tormiliselt. Paljudes hotellides ülal pool polaarjoont (näiteks Aurora Chalet Luostol, Soomes) pakutakse kliendile võimalust saada virmaliste alarm. Kui esimesed sähvivad kiired taevasse ilmuvad, saate mobiilile sõnumi ning siis pole muud, kui paksult riidesse ja kihku-kähku käsikäes lumehange pead kuklasse taevasse vahtima. Kui teil õnnestub oma silmaga näha virmaliste kõige kaunimat vaatemängu – taevakrooni, siis see on elamus, mida saate jagada ka lastelastega.

7. See on koht, mida ei ole märgitud ühelgi kaardil (Eesti)
Aga kui sa tahad, siis leiame selle ülesse.
„Seal mäel on otse lahtise taeva all tohutu korv, mille ümber on istutatud roosid. Inimeste jaoks, kes soovivad kas üksi või kaksi, kas sensitiivsetel või sensuaalsetel asjaoludel sedavõrd lahtises looduses ¬ööbida, tuuakse kohale hanede sulgedest madratsid ja tekid. Eriti ekstreemne öö veetmise moodus on puu otsas. Üks külapoiss punus teise samasuguse hiidkorvi ülikõrgele puu latva. Nendes korvides tudumine pole teenus – seda kingitakse neile, kes ise sinnani ja selleni jõuavad.“ (K. Murutar)

8. Sacre-Coeuri kiriku trepid Pariisis (Prantsusmaal)
Montmartre on Pariisi kõige romantilisem linnaosa. Minge hilisõhtul võrratu Sacre-Coeuri (Püha Süda) kiriku treppidele istuma. Võta salaja kaasa pudel parimat prantsuse veini. Telli tänavamuusikult mõni südantsoojendav muusikapala. Tuledesäras Pariisi panoraami imetledes taba õige hetk ja küsi. Värsketest kihlatustest saab hetke jäädvustamiseks tellida kohalikult tänavakunstnikult ühise portree.

9. Suusaparadiisid Cervinia või Scladming (Itaalia, Austria)
Teil on talvine suusareis nagunii plaanis? Vali mõni väiksem ja rahulikum suusaküla nagu Cervinia Itaalias või Scladming Austrias. Ettepaneku tegemiseks on meil mõttes kaks võimalikku kohta. 1) Gondlis - ei, mitte selles, kuhu 60 inimest peale mahub, vaid selles pisikeses, kuhu te kahekesi sisse lähete. Ja siis maa ja taeva vahel kõlkudes romantikat teete. 2) Kõrgel-kõrgel üleval, kus on nii ilus ja nii külm, et matab hinge. Muuseas, Cervinias saab ettepanekut teha ühe jalaga Itaalias, teise jalaga Shveitsis (piir jookseb täpselt nõlva pealt).

10. Punased, sinised ja kollased lillepõllud (Itaalia, Prantsusmaa)
Vali oma lemmikvärv! Lõbusalt lummavad punased moonipõllud Toscanas, lõhnavad lillad lavendlipõllud Provence’is või hoopis päikeselised päevalilleväljad Ariege’is. Jaah, naised armastavad neid! Vii oma kallim põllulillede keskele. Lase tal nautida ümbritsevat ilu ja küsi. Kas pole mitte romantiline mõte, mida hiljem kõigiga jagada: „me kihlusime keset lillepõldu!“

Nimekiri on koostatud isiklike kogemuste põhjal.
Kõik ideed on võrdselt head ning ei ole pandud paremusjärjestusse.

1 comment:

merle said...

aga kas sa tead:) jaanus valis sinu soovitatud hotelli seurahuone helsinki;););) nii et veelkord suured tänud;)