10.5.08

GTM 2008 Münchenis

Selle aastane Saksa turismimess Germany Travel Mart ehk GTM toimus Baierimaa pealinnas Münchenis. See on kahtlemata üks minu lemmikumaid messe, kus käia, sest kõik on saksapärase täpsusega suurepäraselt korraldatud, aga samas on see ka väga väga väsitav ja kurnav, sest vaba aega või hingetõmbeaega pole eriti ette nähtud.
Mess toimus Müncheni Olümpiapargis, ühes endistest olümpiahallidest. Tore koht. Ainult, et ma kahtlustan, et sama, nagu oli mullu Atheenas, siis ka siin püütakse meeleheitlikult välja mõelda, et kuidas neid monstrumeid taaskasutada ja raha teenima panna. Õhtused üritused olid samuti suurejoonelised. Võib-olla ka natuke pisut tüütud, sest bussidega viidi pooleteist tunni kaugusele Augsburgi linna, mille kaunis Raekoja hoones toimus pidu. Raekojal oli 4 korrust ja igal korrusel oli eri teema ja eri stiili söögid. Keldris oli Jazz-pidu, esimesel korrusel oli traditsiooniline baieri pidu, teisel oli itaalia teema ja kolmandal keskaegne pidu ja söögid. Ja viiendal korrusel asus veel terass, kus oli kokteilibaar. Kõige tüütum oli see, et minu hotell, Sheraton Westpark, oli "viimane hotell linnas". Ehk siis, et sinna viis buss kõige viimasena. Nii et poolteist tundi tagasisõitu ja siis veel pool tundi keerutamis Müncheni peal, kuniks kõik teised olid hotellidesse viidud. Jõusin hotelli enamasti poole ühe või ühe ajal öösel, et kell pool kaheksa hommikul jälle järgmise transfeeri jaoks valmis olla. Eriti suurejooneline gaala toimus nö. messi viimasel õhtul, kui meid viidi bussidega kusagile vanasse tööstushoonesse, mille nimi oli Zenithalle. Kõik oli valgete linadega väga ilusaks kaunistatud ja toimus tõeliselt suurejooneline õhtusöök, peeti kõnesid, esineti, kuulutati välja järgmise aasta messi toimumiskoht jne. Et nagu kõik oli väga ilus, aga ei midagi erilist. Aga siis järsku langesid ühe külje peal valged linad maha ja selle taga oli tohutu maneez ni ng meile etendati umbes 10 minuti jooksul pool Saksamaa keskaegset ajalugu. Seal olid rüütlid, heeroldid, tantsijad, klounid, tolad, röövlid, kollid. Hobustel mängiti maha keskaegne rüütlivõitlus. See oli väga uhke ja meeldejääv show, võimas muusika, valgus, kostüümid, kõik oli super super ja täiesti ahhetama ajav. Pärast sosistati, et Baierimaa turismiamet, kes selle kõik korraldas, oli täiesti astronoomilised summad kogu selle messipalagani alla magama pannud. Uhke oli igaljuhul, väga uhke.
Pärast messi jäin veel mõnedeks päevadeks Baierimaale, et teha läbi ka üks ringsõit kohalike turismiväärtuste juurde, kirjutan sellest kohe eraldi.
Naljakas oli veel see, et lendasin nii sinna kui tagasi Estonian Airi premium klassis, ehk siis kardina ees, seal, kus süüa antakse. Ja mõlemal korral olin 18 tooli peal ainumas reisija. OV võiks nii uue reklaamlause kasutusele võtta: Lenda üksi äriklassis! :)))

No comments: