19.4.08

Tallink Superstar

Käisin eile pidulikult Tallinki uue superlaeva MS Superstar avapeol.
Kui eelmisel aastal tuli liinile Star, mis oli kerest helerohelist värvi, arvasid paljud, et Tallink puha hulluks läinud, et kus on siis need soliidsed sinised traditsioonilised toonid. Siis seekordne beebi on veelgi värvilisem, üleni heleroheline nagu kapsauss.

Superstar on Tallinki ainukene Itaalias ehitatud laev ning väidetavalt peene Itaalia disainiga. Midagi überpeenet eile õhtul küll ei avastanud, laev nagu laev ikka. Kuigi, Itaaliast on inspiratsiooni saadud söögikohtade ja paaride nimevalikul - restoranid Toscana ja Sardinia, läbi kolme korruse ulatuv panoraamakendega vööribaar La Dolce Vita jne. Viimases on näiteks "ehtsast Carrara marmorist" lauaplaadid. Natuke imestama pani see, et väga palju diivaneid ja toolikatteid olid kergelt öeldes heledad. Huvitav, kaua see hele seal ilus ja puhas püsib? Pean tunnistama, et andsin ise esimese panuse plekilisele diivanile, kui topsitäis piimakokteili mulle sülle lendas. Tax free poeruumid polnud kahjuks veel avatud, kuid kuidagi tundub, et Stari supermarket on suurem, kui uue laeva kaubanduspinnad. Kõige koledamad olid minu arvates kogu selle kemüüse sees veidralt klassikaliste motiividega tumepunased koridorivaibad ja lahja värvigammaga tohutud fototapeedid, mis olid liiga hägused ning pilti oli ebamugav vaadata ka kaugemalt.
Aah, aga mis veel veider, minu arvates see laev kolises kohutavalt. Mürises/vibreeris. Nagu sõidaks mööda munakiviteed. Paljude ruumide laed olid ülelöödud plekkplaatidega ning need kilisesid kuidagi eriliselt kiledalt. Võib-olla on see lihtsalt alguse asi?
Positiivse külje pealt paistsid kindlasti silma laeva esi- ja tagaosas vaimustavaid vaateid pakkuvad baarid. Päikeseloojangul Helsingi poole sõuda oli imeilus. Ka Business Lounge tundus klaasi tagant (ruum ei olnud veel avatud) igati normaalne. Samuti astusime sisse kajutitesse, kus hästi normaalne tundus see, et alumine vasakpoolne voodi on soovi korral paras kahele inimesele. Kuuldavasti hakkab Tallink peagi pakkuma ka võimalust laevas ööbimiseks. See on eriliselt mugav, kui Helsingst on vaja näiteks hästi vara hommikul startida ja hotelli peale ei taha raha kulutada.
Ülejärgmisel nädalal peab avapidu ka Viking Line uus sarnane laev XPRS. KAhjuks ma ei jõua sinna uudistama minna, käin vahepeal korra väilsmaal ära.

1 comment:

Anonymous said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Celular, I hope you enjoy. The address is http://telefone-celular-brasil.blogspot.com. A hug.