12.4.07

Täht on sündinud

Täna alustab Tallinna ja Helsingi vahel kurseerimist uus Tallinki reisilaev Star.
Eile õhtul toimus pidulik avamine ning käisin ka ise imelooma vaatamas. Ilus rõõmsavärviline heleroheline laev! :)
Uus alus on väidetavalt maailmas ainulaadne, sest nii kiiret reisilaeva niivõrd lühikese laevaliini jaoks varem ehitatud pole. Stari sõiduks Tallinnast Helsingisse kulub kaks tundi ja seda aastaringselt.
Kui esmapilgul tundus laev samasugune nagu kõik eelmised (metalse läikega trepid, suured peeglid ja suure mustriga vaibad), siis ringkäigu järel osutus alus tegelikult üsna sümpaatseks. Seal on palju erinevaid restorane, kohvikuid ja baare, pubisid, kus lösutamiseks mõnusad lounge-diivanid. A la carte restoran nägi välja hästi karge ja stiilipuhas nagu ka 7. korruse 120-kohaline Business Lounge. Äge.
9. korruse baar oli jällegi väga bravuurikalt sisustatud - leopardinahksed mustrid, must nahk jne. Õnneks puudub laevalt see suurtele kruiisikatele omane jumppa-lava, mille eest tunde tangot ja muid rütme õõtsutakse. Küll aga on olemas ka kajutid, mida ülesõitude mugavamaks muutmiseks osta saab.
Poodlemisvõimalused on samuti head - suur supermarket koos kõige sinna juurde kuuluvaga ning laia valikuga parfüümi- ja ehtepood.
Ühtekokku mahub laevale 1900 reisijat ja 450 sõiduautot.
Täitsa sõidetav! ;)

No comments: