29.4.06

Workshopide päev

Mõnikord kohe on nii, et kõik asjad on kohe korraga.
Näiteks eelmine kolmapäev, kui kogu marketing peaaegu korraga ära oli.
M&K olid Oslos Royal Caribbeani uue ja superuhke laeva Freedom of the Seas avamisel,
T oli sekretäride päeval, I oli kliendireisil Cph-s, K laps jäi tuulerõugetesse ja tööle jäidki mõned üksikud inimesed. Minul oli workshopide päev.

Hommikupoole toimus Radissoni Hansa saalis Austria Workshop ehk Austria Kaubanduskoja poolt vahendatud kohtumine Austria provaideritega. Korraldus oli suurepärane - juba varasemalt valisin välja need, kellega kohtuda soovisin ning vaheult enne ws-i sain kätte ajakava, kus täpselt kirjas kellaajad, millise laua juurde, mis kell minema peab. Kohal olid erinevad suusakeskused, dmc-d, kohalikud turismiesindused ja hotellid.
Päris huvitav asi on Cube Hotels - uue mõttelaagida hotellid aktiivsetele iniimestele. Neid on praegu kokku 4 hotelli erinevates Austria osades ja mõte selline, et kõikides hotelides on väga olulisel kohal minimalistlik disain, aga kõik peab olema maksimaalselt funktsionaalne. Näiteks toad on kujundatud sellises vaimus, et nad ei oleks väga mugavad, et inimesed veedaksid rohkem aega hotelli chill areas (mis on siis jällegi rõhutatult mugav) ja kohtuksid teiste külalistega ning veedaksid rohkem aega värskes õhus. Ja värskes õhus aja veetmiseks on hotellil veel eraldi pakkuda terve armaada selliseid huvitavaid tegevusi. Siin on nimekiri kõigist nendest huvitavatest asjadest, millest osasi ma varem näinudki pole. Näiteks nagu Mountain Board või Trikke või Mountain roller.
Teine huvitav ja uus kohtumine oli Gastein-i turismiesindajaga. Ma peast ei mäleta enam kõikide nende kohtade nimesid, aga igaljuhul on seal vanasse (vist oli) uraanikaevandusse ehitatud spa või terviseravila või kuidas iganes seda nimetada. Lugu oli alguse saanud nii, et iga kord, kui kaevurid tunnelitest välja tulid, nad tundisd ennast jue hästi. Ja keegi ei jäänud üldse haigeks ja said väga hea tervise. Siis hakati uurima, et milles asi ja leiti, et erakorraline õhk ja kliima kaevandustes on inimesele väga kasulikud. Ja nüüd ongi ehitatud selline ravila mägede sisse, kus esimesel tasemel saavad käia kõik soovijad tervist parandamas, aga keerulisemad haiged viiakse juba üha sügavamale mäe sisse jne. Äärmiselt põnev koht.
Austria Workshop lõppes suursaadiku sõbraliku tervitusega ja ühise buffet lunchiga ja ma kiirustasin tagasi kontorisse, et Nordic Jetline sooduskampaania KK listi saata.

Pealelõunal algas samas kohas Horvaatia workshop.
Horvaatia turunduslause on "Croatia - As Mediterranean As it Once Was". Ja noh, mis seal ikka, nad olid sellest lausest lähtunud ka korralduse poole peal, sest ma polnud enne näinud niisugust bardakki, mis seal toimus.
Arvestades OV otselendusid Dubrovnikusse ja eestlaste 104% tõusnud aktiivsust Hrsse reisimisel, oli kohale tulnud terve Eesti turismimaastiku aluskiht. A la Tatjanatravel ja Anheltours - sellised, keda tavaliselt niisugustel üritustel just ei kohta.
Umbes 10 provaiderit olid surutud üsna kitsasse ruumi, mitte kellelegi ei antud nimekirja, mis provaideritega üldse tegemist oli, mitte mingisugust järjekorda ei olnud ja kõik see mass luuras siis kahe kitsa ukse peal ja ootas, millal mõni laud vabaneb, et siis kiskjalikult tooli poole tormata. Täielik tobedus. Mulle ei meeldi nii tööd teha. Lõpuks ma kohtusin ainult mingi hotelliketiga, kellest tõenäoliselt ei ole mulle palju kasu ja IBCC dmc-ga, kellel on tõenäosus saada päris palju meie horvaatia müügivolüümidest.
Õhtu lõpp kujunes siiski meeldivaks, sest workshopile järgnes pidulik õhtusöök ja meelelahutuse korraldamisega saavad vahemerelased päris hästi hakkama. Meeldiv seltskond, esinduslik gurmee menüü ja kaunis muusika panevad mind alati tundma pisut joovastatuna. Kahju ainult, et need, kes veel oleks võinud veel sellest sündmusest osa võtta, kogu võlust ilma jäid. Need, kes tulid, said sajaprotsendise naudingu osaliseks. ;)

No comments: