31.3.15

Viie tärni õhtusöök Hansuga

Me oleme väga õnnelikud, kui meil siin perifeerias, Rovaniemi gurmeemaastikul, midagi põnevat juhtub. Möödunud nädalavahetusel oli selleks ülemaalise tuntusega Soome superkoka Hans Välimäki valmistatud õhtusöök Ounasvaara Sky hotelli restoranis.

Hans Välimäki on kohalik telekuulsus, reklaaminägu, ühiskonnategelane... natuke nagu Jamie Olivier, aga pisut peenekoelisem. Sõbralik, sümpaatne ja hea jutuga. 


7+1 käigulise õhtusöögi teemaks oli Frutti di Mare ning peab tunnistama, et ma olin heast söögist nii suures elevuses, et esimestest apmsudest piltide klõpiminegi ununes ära.

1. Beef tartar & ocietre caviar suupiste amps

2. Foie Gras Muesli
Üks minu lemmikuid, kreemisele maksapatee'le oli peale riputatud krõbedaks röstitud leivapuru

3. Ice cool Girardot oyster with some "passion"

4. Fresh scallop in two ways with smoky hay
Imeline, suussulav jne. Kammkarp on nii delikaatne, et selle valmistamine kindlasti näitab kokameistri taset. Ma pole varem scallopit söönud "toorena". Ja lausa uskumatu on ka kõikide värskete toorainete tarnimine siia maailma lõppu. 




5. Turbot and Asian flavours
Turbot on eesti keeles kammeljas. Väga meeldiv maitseelamus.



6. Pigeon a'la Hans Välimäki
Suussulav vutt valmistas selle komplekti kõige suurema üllatuse. Nii hõrka ja pehmet punast linnuliha ei olegi saanud. Tekkis soov aplodeerida.


 7. Pavlova
See kreemine beseemagustoit on mingil põhjusel soomlastele võõram kui eestlastele. Mõnus ja aus Pavlova. Aga samas jalust ei rabanud. Pilt unues vahepeal tegemata

8. Magusad suupisted kohvi kõrvale



Vahepeal keset suurt sagimist mõtlesime, et kas Hans ikka tõesti ise köögis toimetab või on lihtsalt kohalikele spetsialistidele oma nime ja menüü laenanud. Aga ei, õhtusöögi lõpuks leidis meistrimees aega käia tervitamas kõigi laudkondi, mis minu arvates on südantsoojendav ja vastastikku energiat andev komme. Me tänasime Hansu suurepärase õhtu eest. Loodetavasti kunagi jälle!



No comments: