6.6.11

Väikesed rõõmud

It was payback time.

Kui maailm mind kodunt kusagile eemale kisub, läheb Anti mõneks ajaks oma kasupere juurde. Kasupere moodustavad meie imetoredad sõbrad Timo ja Kadri ning nende lapsed Marta ja Roosi. Kui Anti esimest korda nende juurde läks, valis ta Roosi endale perenaiseks ja nii ongi. Roosi on minu asemik, kui ma ära olen. Nüüd oli aeg arvete klaarimiseks ja nii algaski ühel päeval Marta, Roosi ja minu suur seiklus Soomes.



Mida jõuavad väikesed tüdrukud kahe päeva jooksul teha?

1. Panna selga talveriided ning mütata ja kelgutada -5 kraadises pakases keset südasuvist Helsingit. Kihutada kelgukoertega mitu ringi ümber jäähotelli ning aidata koerarakendit lahti võtta. Istuda "tamppari" kõrvalistmel ning ehitada suusaradasid. Sõita tõukekelguga, proovida tandemsuusatamist ning alpicurlingut.

2. Joosta, hüpata, mängida, joosta, uuesti hüpata ja veel joosta ja hüpata ja liumäest alla lasta uues HopLopi hiiglaslikus mängumaailmas. Sõita miski mänguautoga, mängida varvastega klaverit.



3. Autos magada

4. Poes käia ja õhtusööki valmistada (kanapirukas ja salat)

5. Kõndida alla järve äärde, limpsida jäätist, kuulata kajakate kisa, kõlgutada kaldapealsel varbaid ning teha veel üks pikk jalutuskäik suusahüppetornide juurde ning tagasi.



6. Joosta võidu mööda tänavaid

7. Istuda mootorratta seljas ning kujutada ette, et sa oled mootorratturhiir.



8. Mängida õhtu otsa telekamängu

9. Pugeda pessa hiiglaslikul täispuhutaval voodil ning jääda magama "Röövlitütar Ronjat" kuulates

10. Ärgata selle peale, et ehitusmehed tahavad läbi lae tuppa tulla. Süüa hommikust ning punuda pähe uhked patsid.

11. Teha üks hommikune poodlemistiir, proovida kingi, kleite, pükse, sokke, kellasid, ehteid ja kõike muud ägedat. No ei ole lihtne valida!

12. Käia esimest korda elus nii suures lõbustuspargis ning proovida kummitusmaju, ameerika mägesid, märjaks saamist, kiigutamist, raputamist, sikutamist, sakutamist, sõita rongiga, kaelkirjakuga, elevandiga, eksida labürinti, vaba langeda ning süüa suhkruvatti nii, et süda läigib.



13. Lipata laeva peale, süüa lihapalle, magada rasket und puhvetidiivanil, osta poest komme, nuusutada lõhnasid ja siis rõõmsalt tagasi kodumaale kalpsata.

Väikesed rõõmud, suured rõõmud! Kvaliteetaeg.

No comments: