2.2.10

Peedi-rucola salat

"Super, super delicious", ütles Olkas, olles ära söönud esimese taldrikutäie minu järjekordset peedivaimustust. Ma pole pikka aega peeti silma otsastki sallinud, aga ühtäkki tundub see üks igati väärtuslik toiduaine.
  • Lõikad keedupeedi piklikeks seibideks (nagu friikartulid). Mina ostan keedupeeti poest või turult, ei viitsi keetmisega ise jännata. Paned seibid kaussi ning valad üle silmajärgi oliiviõliga, umbes 3 üle ääre ajava supilusikatäie Balsamicoga ja natukese sojakastmega. Peale jahvatad pisut meresoola ja pipart. Siis paned kausi külmkappi marineeruma (toidukile peale või spetsiaalsesse hoiukarpi). Minul seisis marinaad terve ööpäeva, seetähendab, et tegin eelmisel õhtul valmis, aga ei pea nii pikalt vist.
  • Järgmiseks segad marineerunud peedid värske rucolaga suures salatikausis läbi.
  • Kui taldrikule serveerid, lõika peale mõned mozarella viilud.
  • Juurde valmistasin ahjus soojendatud sepikuviilud, mille peal tükike Brie juustu ja noaotsatäis mett.
Endalegi üllatuseks tuli välja üle mõistuse hea söök.

No comments: