Tänase hommiku parim avastus:
Tass kuuma kakaod või paar tükki šokolaadi päevas võib vähendada südameinfarkti ohtu ligi poole võrra, väidavad Baltimore’i John Hopkinsi ülikooli teadlased. Uuringu andmeil ennetab regulaarne šokolaadi söömine sarnaselt aspiriiniga veresoonte ummistumist ehk trombide, lubjastuste jmt teket. Teadlaste hinnangul on soovitavaks šokolaadikoguseks umbes kaks teelusikatäit tumedat šokolaadi päevas. Kakaosisaldusega toodete positiivsest mõjust südamele ja vereringele on räägitud ka varem. Eeldatavasti on positiivsuse taga nn flavonoidid, mida tumedas šokolaadis on peaaaegu kaks korda rohkem kui punases veinis või rohelises tees.
Shokolaad on ka väikeseks lohutuseks ajavahe ravimisel, võin ma oma kogemusele toetudes kinnitada. Mul on täna väga uimane ja paha olla.
No comments:
Post a Comment