30.6.06

Kuidas ma laavakivi massaazis käisin

Lihtsalt käisin. Lihtsalt sellepärast, et mul on täna vaba päev. Väga huvitav oli. Ja väga nauditav.
Laavakivi massaaž on massaaži liik, mille käigus kasutatakse soojendatud laavakivisid ja klassikalise massaaži võtteid. Väidetavalt on selle unikaalse massaaži eesmärgiks kõrvaldada igasugune(elu)jõu muutus, mida peetakse mitmete meie füüsiliste hädade tõeliseks põhjuseks.

Laavakivi massaaži teooria kohaselt aitab kividest õhkuv soojus suurendada südame löögisagedust ja reguleerida organismi verevarustust. Samuti aitab massaaž lagundada stressi ja ebatervisliku eluviisi tagajärjel organismi ladestunud jääkaineid ja toksiine. Laavakividest kiirgav soojus leevendab ka lihaste jäikust, mistõttu on laavakivi massaaž hea lõõgastumisvõimalus pärast treeningut või rasket füüsilist tööd.

Tšakra ehk organismi energiakeskus on seotud konkreetse organsüsteemi, sisenõristusnäärmete ja emotsioonidega. Emotsioonid võivad mõjutada tšakraid ning nende kaudu vastava organi energiaringlust sellisel määral, et tervisehäire võib füüsiliselt välja lüüa.

Massaazi alguses asetakse kuumad laavakivid 5 tsakrapunkti peale: juuretsaksra, nabatsakra, päikesepõimik, südametsakra ja kurgusakra. Lisaks tuleb massaazi jooksul kuumi kive peos hoida, väikesed kivid pannakse varbavahedesse ja silmalaugudele. Ma võin öelda, et see oligi kõige nauditavam punkt, kui kivid ihule asetati, meeletu energia tormas kehast läbi ning silmad sulgedes käis terve maailm ringi. Masaazi lõpul asetatakse tsakrapunktidesse veel poolvääriskivid - ametüst, tiigrisilm, roosa kvarts, türkiis, opaal, jaspis, heliotroop - igal punktil on oma kindel energiajõuga kivi.

NB! (Nõuanne massaazi ametlikult maaletoojalt)
Suurema karvakasvuga inimestel võib massaaz olla valus. Sel juhul tuleks enne raseerida.

;-)

No comments: