31.3.06

Ühistu koosolek 30.03.2006

1. Tegelikult on kurb, et inimesed ei hooli oma kodukohast - ühistu koosolekule kogunes vaid 18 inimest 13 korterist. Kokku on kortereid ca 40 (mõned on kokku ehitatud).
2. Tegelikult on kurb, et me oleme ise endale valinud juhid, kellel ei jääb puudu aktiivsusest, kompetentsist, tegutsemisjulgusest ja tahtes asju paremaks muuta.
3. Tegelikult on kurb, et pooled asjad jäid ikkagi välja ütlemata

Lühiülevaade 2005 majandusaastast:
+Remondirahade laekumine - 130279 EEK
-Tuulekodade remont: alustati detsembris 2005, jätkub ilmade soojenedes
-Uued kirjakastid 10 893.-
-Uus majasilt 520.-
-Asfaldiaukude parandamine 2350.-
-Soojusvaheti remont 8269.-
-Uued parkimisjooned
-Erakorraline raie tormikahjustuste tagajärjel

Lühiülevaade 2006 majanduskavast
-Trepikodade remondi lõpetamine, millele koosoleku tulemusena lisandus vundamendi renoveerimine ning vihmavee renni paigaldamine, mis juhiks vihmaveetorust tuleva vee mitte maja seina äärde, vaid sellest eemale
-Koridoriakende vahetus (Ca 70 000.-)
-Maja otsaseinade toestamine (praod V korrusel)
-Otsaseinade soojustamine (pikemas perspektiivis)
-Koridoride remont (pikemas perspektiivis)
- V korruse elektrikappide kontroll (vesi jookseb sisse)
-Ohtlike puude raie haljasalat

Arutelud kasvasid kohati päris tobedateks. Mitte sellepärast, et keegi oleks tahtnud jonnida või kedagi süüdistada, aga juhatuse esimees võttis kõike väga isiklikult ja tõrjuvalt. Näiteks tehti ettepanek konsulteerida ainsa sama põhiplaani ja samal ajal ehitatud kortermaja ühistu esimehega (asub Männikul), et kuidas ja kust nemad on samadele probleemidele lahendused leidnud ja ma tsiteerin juhatuse esimeest: "Me ei ole sellel tasemel, et teistelt nõu küsida".
Tuulekodade kahe ukse vahelisele alale ei ole võimalik leida porimatte, sest neid lihtsalt ei ole olemas (müügil). Maja ees olevat vana telefoniposti ei saa maha võtta, sest ükski firma ei ole nõus seda tegema. Üleüldse ei ole ükski firma nõus nii väikesemahulisi töid tegema, kui meie majas vaja oleks ja üleüldse ei sa ategelikult mitte midagi teha, sest rumalus ja hirm lolliks jääda pressivad peale. Mina ei usu nendesse asjadesse. Ma usun, et kõik on pealehakkamise küsimus.
Mina tegin ettepaneku luua elanike vaheline meililist, et me saaksime omavahel kommunikeeruda ja asjadega kursis olla, mille peale öeldi, et aga sama lihtne on ju sul see kiri valmis trükkida ja ühistu postkasti tuua jne. See mees ei saa nud nagu üldse aru, et kõik inimesed tahavad maja asjades kaasa lüüa ja oma panudt anda ja rohkem suhelda. Ta oli koguaeg nagu kaitsepositsioonil ja ründas vastu. Kõik teised olid ka meililisti poolt, aga ma kardan, et seda ei tule. Sellepärast ei ole ju vaja, saate aru küll.
Kurb. Paraku ei olnud ette nähtud uue juhatuse valimine, see tuleb päevakorda aastapärast. Ja ma ei usu, et ka siis midagi muutub, sest lõpuks valitakse ta ikka tagasi. Mitte, et mul selle inimese vastu midagi oleks, tegelikult on mul temast kahju.
Aga tahaks, et päriselt ka asjad paremuse poole liiguksid.

No comments: