28.7.05

Rõõmurahad

Viimastel kuudel kokkuhoitud rõõmurahade eest käisime eile Dominiiklaste kloostri muuseumis ja Schlössle hotelli barbeque piknikul. Tore oli.

Muuseum oli oma mõõtmeid kõvasti vähendanud. Kui ma seal viimati käisin, olid avatud ka näituseruumid ja võlvkelder energiasambaga, aga need on praeguseks juba ahnele linnale loovutatud. Aga ma pean tunnistama, et muuseum on end väga põnevalt üles töödanud.
Müügiks on põhiliselt meeleolu ja võimalus viibida Vatikani riigi territooriumil, sest just sinna klooster kuulub. Vaatamisväärsed on vaid ristikäigud ja siseõu, kuid ka need on põnevalt eksponeeritud, lisaks tõrvikud, küünlad, keskaegsed kostüümid ja müntide vermimine.
Hea auraga koht. Tahan sinna veel minna.

Muuseumile järgnes ringkäik Schlösslis, nägime ühte tavalist numbrituba ja sviiti, mis võttis täiesti hingetuks (selline katusealune vanaaegsus, aga olgem ausad, segatud tubli annuse kitshiga). Ilus oli. Ja ilmselt see müüb hästi hoolimata hinnast. Vaatasin internetist - 901 euri per night. Mul ei tasu oma pulmaöö veetmisestki sellises kallis kohas vist unistada.
Seina peal oli "autahvel", kus graveeritud nimesildid very important personide nimedega, kes hotellis elanud olid. Alates prints Charlesist ja lõpetades Melanie C-ga.

Õhtusöök toimus hotelli siseõues ja oli grillpiknik (piknik lihtsalt sellepärast, et toimus väljas), lihad, kastmed ja salatid olid suurepärased ning süüa võis palju jaksas. Ega palju muidugi ei jaksanud ning siiamaani on kõht punnis. Lihad olid ka superhead, aga millegipärast igatsen ma viimasel ajal ehtsat eestipärast äädikamarinaadis sashlõkki. Seda kõige ehtsamat, mida kuskilt enam saada pole.
Seltskond, meie osakond täies koosseisus, oli ka väga tore. Naersin mitmel korral pisarad silma. Mulle kinkisid nad kümme roosat roosi sünnipäevaks, mis oli neist ääretult armas ning Mariliisile kinkisime beebipuhkuse puhul raseda iluprotseduurid Laulasmaa Spas.
Ja Jüri oli nii kena ning tõi meid Triinuga koju.
ilus õhtu oli! :)))

No comments: