7.6.05

Vana merekaru seiklused

See kauaoodatud purjereis Tallinna lahel on sii nüüd toimunud. VÄGA LAHE OLI!!!
Ma ei ole enne purjekaga merel käinud ja see mulle meeldis väga.
Esiteks oli see purjekas minu jaoks ootamatult suur. Tegemist oli Saksamaal valmistatud tippklassi jahiga, mis kandis nime Genevieve.
Laevalael oli kokpit, kuhu mahtus istuma 10 inimest ning sealt läks veel trepp alla salongi, kus oli väike kööginurk, istumisnurk, kuhu mahtunuks ka ikka päris palju inimesi, vööris üks suur magamistuba (peaaegu nagu sviit), siis ahtris külgedel oli veel kaks magamistuba (kokku 8 magamiskohta) ja kokku oli sellel alusel kolm tualetti! Kreisi!
Vaata pilte seest ja väljast siit!

Ilm ei olnud algul mingi megailus ja natuke anti meile ikka lainet ka - vahepeal oli jaht täitsa kreenis. Aga Rivo jope kaitses mind külma, märja ja tuule eest ning pärast poole tuli juba päikegi välja! :) Sõit oli ka väga huvitav - sinna taha Kopli poolsetesse sadamatesse - Lennusadam ja mis nad seal kõik on. Seda vaatepilti ikka tavapäraselt ei näe. Näiteks on lennusadamas Eestiaegsed vesilennukite angaarid, millel on esmakordselt arhitektuuriajaloos ehitatud ilma tugedeta raudbetoon kuppelkatus. Väga võimsad nägid välja! Pildi peal pasitavad küll häguselt, aga mingi mulje peaks saama.

Meil oli selline kokkulepe, et igaüks võtab midagi natuke süüa kaasa, nii et loomulikult oli meil lõpuks ühes toiduhulk, millest piisanuks suurema söömaorgia korraldamiseks. Kui hakkasime Tallinna poole tagasi sõitma, siis oli see tuul, et jaht liugles vabalt ja ei kõikunud, nii et lasime kõigel hea maitsta. Kolm torti tuli ära süüa sadamas alles.
Ühesõnaga. Igati väga mõnus oli! See firma tegelebki jahtide rentimisega ja kui Estravel tegi Kuldkaari pakkumise, siis minu arust ta väga kallis polnudki.
Ma soovitan kindlasti, kindlasti kõigile! Ja ise ka tahaks veel! No miks mitte näiteks oma sünnipäeva puhul hoopis midagi sellist korraldada?

Koju jõudsin alles kella kaheksaks kuskil, aga sellist tavapärast tööpäeva väsimust ei olnud üldse! Koristasin hoogsalt natuke, lõikasin Anti küüsi, õlitasin habet ja harjutasin kõndimist ja seismist ( mai saa aru, kodus tuleb tale see jumala hästi välja!) ning keetsin tänu uuele mikserile sibulasuppi (sellega saab hästi hakkida sibulat). Supp tuli superhea. :)
Iga päev võiks selline olla!

No comments: