10.9.17

Hygge-pada

Kogu tänane päev on olnud eriliselt närune ilm. Tuul ulub ning vihma kallab nagu oavarrest. Vägisi tuleb hygge vajadus - kaminasse tuli, küünlad, mahe valgus ja muidugi söök. On teatud road, mida suvel lihtsalt ei taha. Näiteks poron-käristys (põhjapõdra hautis) kartulipudru, pohlade ja hapukurgiga on talveroog. Suveks on see liiga raske seedida, siis sööme pigem fileesid grillitult või burgeri vahel.
Niisiis, tänane rajuilm tähistas sügise saabumist ning kaminatuli nõudis ka hygge-rooga.

Hygge-pada (tuntud ka kui "vaata, mis sul külmkapis on ja tee sellest, mis teha annab" toit)

- 1 kg veisehakkliga
- 2 suurt sibulat
- maitse järgi küüslauku, mina panen palju
- 1-2 paprikat
- 1-2 suvikõrvitsat
- 1-2 bataati
- sügavkülmutatud rohelisi ube
- pikantsema maitsega riivitud juustu
- 2 puljongikuubikut
- maitse järgi maitseaineid

Kõige paremini valmib hygge-roog paksupõhjalises malmpajas. Pruunista võis hakkliha ja sibulad esialgu pliidil pruunikaks. Samal ajal koori, haki ja lisa bataadid (võib kasutada ka kõrvitsaid, porgandeid), paprika, küüslaugud (terved küüned), oad. Lisa patta puljongikuubikud ja näpuotsaga soola, pilart, mina panin ka piparmündioksad maitset andma. 180C ahjus küpsetasin ahjurooga 45 minutit. Vahepeal segasin ja lisasin õige pisut vett, et see liiga ära ei kuivad. 45 minuti pärast võtsin paja ahjust välja, riputasin peale riivitud juustu ning paning 15 minutiks veel ilma kaaneta ahju.



Absoluutselt ideaalne roog sügisõhtuks, serveerida koos veiniga ja näiteks prantsuse pika saiaga.
Kindlasti teen kordi ja kordi veel! <3 p="">

No comments: